Administrator
Panowie zla wiadomosc dla nas:
Sony postanowiło uciąć proceder pięcioosobowych składek na produkty dostępne w PlayStation Store, pozwalający na zakup gry w dniu premiery za 1/5 ceny!
Niemniej, gry będzie można aktywować na maksymalnie dwóch systemach, a postanowienie wejdzie w życie 18 listopada. Każda gra zakupiona przed tym terminem nadal będzie mogła zostać użyta na pięciu konsolach.
Ponadto, proces dezaktywacji danego produktu będzie teraz o wiele prostszy, bowiem firma powoła do życia specjalną witrynę, poprzez którą będziemy mogli zarządzać zakupioną przez siebie zawartością.
Oczyma wyobraźni widzę wrzawę, jaka już niebawem podniesie się w Sieci.
Użytkownik
...a miało być tak pięknie:(
Szczerze powiedziawszy nie wiem czy nie zreflekyuja się po jakimś czasie gdy zmniejszy sie drastycznie liczba zakupów - nie wierzę,aby było to przyszłościowe rozwiązanie - możliwe nawet iż jest to celowy zabieg marketingowy aby zwiększyć sprzedaż w listopadzie:)
Ostatnio edytowany przez pavson (2011-11-04 12:42:24)
Użytkownik
dobrze rozumuję - jak nam konsola padnie to będzie można ją zdezaktywować poprzez www. Kupujemy nową, aktywujemy przez www i mamy sprawę załatwioną?
Użytkownik
likaon napisał:
dobrze rozumuję - jak nam konsola padnie to będzie można ją zdezaktywować poprzez www. Kupujemy nową, aktywujemy przez www i mamy sprawę załatwioną?
na to wygląda. jedno poprawili, drugie zepsuli...
Ech, no ale było wiadome że kiedyś się z tego wycofają - bardzo liberalne przepisy mieli.
Użytkownik
Panowie proponuje do 18 listopada zlozyc sie ekspresowo i zakupic wieksze tytuly dopoki mozna....
Użytkownik
nie no czekalem na nastepne zakupy:D a tu o co sie dzieje... chociaz jakichs mniejszych kupic zeby na zime bylo:)
Użytkownik
Czyżby strach przed ACTA? Zwróciliscie uwagę ile teraz kosztują zdrapki PSN? Na Allegro po 120 zł krążą i ludzie biorą... Masakra jakaś.
Użytkownik
Ja Panowie rozstałem sie z Czarnulka moja:) przerzucilem sie na Xboxa kupiłem prawie nowego slimka 250 giga i przerobilem:) troche taniej wyjdzie 5 zł na płytke:D jak sądzicie?
Użytkownik
Myslę,że X360 to niezły pomysł zważywszy głownie na nadchodzącą premierę Wiedżmina:) Ale tak jak Diox napisał - w przypadku przerobionej konsoli odpada rozgrywka online - po pierwsze płatny dostęp a po drugie trzeba na bieżąco aktualizować soft co też niemało kosztuje...Tak czy siak od PS3 bym nie odstąpił
Użytkownik
myślałem, że forum umarło śmiercią naturalną, a tu proszę
Pozdrawiam
ps. w co teraz gracie? Ja jeszcze bez neta w domu ...
Użytkownik
Mam dostęp po zakupie jest 3 miesiace darmowego Xbox Live. Na allegro po 30 zl na 3 miesiace wiec 10zl na miesiac to nie pieniadz a mam Modern Warfare itp za 5zl wec troche w kieszeni zostaje:) niby grozi banem ale kumple po kilka lat na piratach online lataja i nic wiec jakos sie nie martwie:)